Politikens julekonkurrence 2023


Igen i år har du mulighed for at vinde fine skakpræmier i Politikens julekonkurrence i skak. Jeg har tilladt mig at bringe Sune Berg Hansens skakspalte fra den 26. december (der er skaknyheder i Politiken hver! dag!!). Vis interesse for skakstoffet i Politiken og deltag i konkurrencen - gerne med et besyv om hvad du savner i Politikens skakspalte!

OBS! Jeg har tjekket diagrammerne flere gange, og de afbildede diagrammer er dem der er vist i Politiken, men jeg kan bare ikke få det til at stemme. Jeg har ikke prøvet matten i fire, matten i tre kan jeg ikke finde (men flere træk giver mat i to) og matten i to kan jeg ikke finde. Det er dog ikke det samme som den ikke skulle være der, jeg kan bare ikke finde den.

SIDSTE NYT Der er nu kommet en rettelse i Politiken. Teksten til opgave 2 er derfor rettet fra mat i tre til mat i to. Så hvis man skal tro Politiken, så er der 2 opgaver med mat i to.


JULESKAK
ndnu et arret året er ved at være slut, og vi trænger vist til noget at hygge os med. Og hvad kan egentlig være bedre end finurlige skaknødder? Det er også tid til ris og ros til den daglige skakdækning. Præmierne er nye skakbøger.

Præmieliste:
Endgame Labyrinths (Hardcover) af J. Aagaard og S. Nielsen, Playing the English af N. Ntirlis, 2x How I Became a Chess Grandmaster af V. Bhat, 2x Black and White Magic af A. Smith, Playing the Sveshnikov af M. Pavlovic, Grandmaster Training Camp 1 - Calculation! af S. Shankland, Learn from Bent Larsen af M. Marin, Korchnoi and his Chess Grandchildren af V. Barsky, Typical Sicilian af K. Müller, Panik og taktik i åbningen bind 2 af C. Hansen, Panik og taktik i åbningen udvalgte godbidder af C. Hansen, Panik og taktik i åbningen bind 2 af C. Hansen, Magnus Carlsen the Chess DNA of a genius af K. Müller, Endgame Magic af K. Müller, Attack af K. Müller, Chess Tactics 3 af C. Hansen, The best endgames of the world champions bind 1 af K. Müller, The best endgames of the world champions bind 2 af K. Müller.

Alle med mindst et rigtigt svar deltager i lodtrækningen om præmierne. Første træk i løsningen er nok til at deltage.


OPGAVE 1
Hvid: Kf8, Dg2, Lc7, Sf6, Sh7, d7
Sort: Ke6, Td4, Sg7

Hvid trækker og sætter mat i to.


OPGAVE 2
Hvid: Kg4, Da1, Sf8, e6
Sort: Kg8, e7

Hvid trækker og sætter mat i to.


OPGAVE 3
Hvid: Ka4, Td6, Le4, Sf2, Sg3, b2, h2
Sort: Ke5, g4, g5

Hvid trækker og sætter mat i fire.


Svarene (husk nu din FYSISKE adresse!) sendes til skak@jppol.dk.

Svar modtages frem til 3. januar 2024. Løsninger og vindere offentliggøres søndag den 7. januar 2024. Glædelig jul!

Sune Berg Hansen

Til top