Politikens julekonkurrence 2021


Igen i år har du mulighed for at vinde fine skakpræmier i Politikens julekonkurrence i skak. Jeg har tilladt mig at bringe Sune Berg Hansens skakspalte fra den 26. december (der er skaknyheder i Politiken hver! dag!!). Vis interesse for skakstoffet i Politiken og deltag i konkurrencen - gerne med et besyv om hvad du savner i Politikens skakspalte!

JULESKAK
Der er kommet noget i maven, og nu gælder det hovedet... virker det stadig? Det kan du jo teste ved at løse Politikens skakjulekonkurrence. Specifikke præmieønsker kan indsendes sammen med svarene. Ris og ros modtages også gerne.

Præmieliste:
Præmieliste: The Alterman gambit guide af B. Alterman, The chess-player’s Handbook af H. Staunton, The Human comedy of Chess af H. Ree, Opening play af C. Ward, Pal Benko: My life, Games and Compositions, Fischer 60 memorable games af B. Fischer. Lademanns Skakleksikon 1-5 af Svend Novrup. Alle doneret af Steffen.

Thorbjørn Rosenlund har også doneret: 5 stk Julius Nielsen af E.A. Andersen. Andre præmier: Quick Course of Chess Opening af J. Konikowski, Magical Endgames af K. Muller, Man vs. Machine af K. Müller og Larsen bind 1 af J. Løfberg.

Alle med mindst et rigtigt svar deltager i lodtrækningen om præmierne. Det er kun nødvendigt at skrive det første træk i løsningen. Danmarks førende problemkomponist, Steffen Slumstrup Nielsen, har udvalgt opgaverne.


OPGAVE 1
Hvid: Ke7, Dc5, Tg3, Sf1, Sg1, f3
Sort: Kf4, Dh2, Tb3, Lh5, Sb5, Sh7, e6, g6, h4

Hvid trækker og sætter mat i to.


OPGAVE 2
Hvid: Ke2, Dg7, Tc1, Th5, La7, Sb5, Sd3, a4, b2, c6, e6, g4
Sort: Kd5, Lc3, Sg5, a5, b3, d4, h6

Hvid trækker og sætter mat i to.


OPGAVE 3
Hvid: Kf7, Dc4, Td2, Lh3, c3, f4
Sort: Ka3, Db1, b7, f5, h7

Hvid trækker og sætter mat i fire.


Svarene sendes til skak@pol.dk.

Svar modtages frem til 9. januar 2022. Løsninger og vindere offentliggøres søndag den 16. januar 2022. Glædelig jul!

Sune Berg Hansen

Til top