Politikens julekonkurrence 2018


Igen i år har du mulighed for at vinde fine skakpræmier i Politikens julekonkurrence i skak. Jeg har tilladt mig at bringe Sune Berg Hansens skakspalte fra den 26. december (der er skaknyheder i Politiken hver! dag!!). Vis interesse for skakstoffet i Politiken og deltag i konkurrencen - gerne med et besyv om hvad du savner i Politikens skakspalte!

JULESKAK
Der er kalorier i maven, og nu skal de omsættes til energi. Hvorfor ikke starte med hovedet? Her er Politikens traditionelle skakjulekonkurrence. Specifikke præmieønsker kan indsendes sammen med svarene. Ris og ros modtages også gerne.

Præmieliste: Attacking Manual 1 (ny udgave) og Attacking Manual 2 og Thinking Inside the Box af Jacob Aagaard, Build Up Your Chess 1 af Artur Yusupov, Chess Lessons af Vladimir Popov, Chess Structures af Mauricio Flores Rios, Chess Tactics from Scratch af Martin Weteschnik, Dynamic Decision Making In Chess og Positional Decision Making In Chess af Boris Gelfand, e3 Poison og Pump Up Your Rating af Axel Smith, Positional Chess Sacrifices af Mihai Suba, Python Strategy af Tigran Petrosian, Secret Life of Bad Bishops og Sharp Endgames af Esben Lund, Small Steps to Giant Improvement af Sam Shankland, Under the Surface af Jan Markos, Practical Chess Beauty af Yochanan Afek, Thinkers af David Llada og Woodpecker Method af Axel Smith og Hans Tikkanen.

Alle med mindst et rigtigt svar deltager i lodtrækningen om præmierne. Det er kun nødvendigt at skrive det første træk i løsningen.

OPGAVE 1
Hvid: Kc8, Df6, Tb1, Te2, Lh1, Se8, d3, g5
Sort: Kc5, Tg2, La8, Lh6, Sb7, b5

Hvid trækker og sætter mat i to


OPGAVE 2
Hvid: Kf4, Da2, Ld5, b2, f3
Sort: Kd4, Lf1, c5, f5

Hvid trækker og sætter mat i tre.


OPGAVE 3
Hvid: Kf5, Ta4, Lc5, Sf2, h2, h4
Sort: Kg1, g2, c6, c7

Hvid trækker og sætter mat i fire.

Svarene sendes til skak@jppol.dk. Man kan også tage chancen med Postnord:

Politikens julekonkurrence
Postboks 409
1785 København V

Mærk kuverten ’Skak’.

Svar modtages frem til 6. januar 2019. Løsninger og vindere offentliggøres søndag den 13. januar 2019. Glædelig jul!

Sune Hansen

Til top