Politikens juleskakkonkurrence 2010


Igen i år har du mulighed for at vinde fine skakpræmier i Politikens julekonkurrence i skak. Jeg har tilladt mig at bringe Sune Berg Hansens skakspalte fra den 27. december (der er skaknyheder i Politiken hver! dag!!). Vis interesse for skakstoffet i Politiken og deltag i konkurrencen - gerne med et besyv om hvad du savner i Politikens skakspalte!

Nr. 3 er hård

Julekonkurrencen har haft flyttedag, men det er også det eneste, der er lavet om! Som sædvanlig er der tre skaknødder af forskellig sværhedsgrad, man kan hygge sig med, medens man sidder i sin bil og venter på Falck. Der er tradition for mange små præmier, og det er ikke lavet om.

Ris og ros til indhold og priorietering af den daglige skakdækning er også meget velkomment. Ønsker om mere plads til skak skal dog sendes højere op i systemet.

Alle med mindst et rigtigt svar deltager i lodtrækningen om præmierne. Det er kun nødvendigt at skrive første træk i løsningen.

OPGAVE 1
Hvid: Ka8, Dd1, Ta5, Th5, La2, Lb2, Sb5, Sc1, f2
Sort: Ke4, Lf4, Lf5, Sc5, Sd4

Hvid trækker og sætter mat i to
Loyd lægger ud. Hvid har det som et curlingbarn med alle de fristende muligheder. men i modsætning til i livet er der kun en vej til det rigtige resultat.

OPGAVE 2
Hvid: Ka3, Dh6, La5, Sd6
Sort: Kc6, e5

Hvid trækker og sætter mat i tre træk.
Sam Loyd er igen ophavsmanden. Løsninger er lidt gentagelsesagtig, som en tvangstanke eller en enerverende popsang, der har sat sig på tværs i det indre univers.

OPGAVE 3
Hvid: Kd8, Db2, Ld3, Sc3, a2, a3, e5, f2
Sort: Kc5, a5, a7, b5, c6

Hvid trækker og sætter mat i fire træk.
En meget lækker opgave, som der nok ikke er mange, der klarer! man skal ikke undervurdere sine læsere, men det er nok den sværeste opgave i julekonkurrencen nogensinde.

Svarene kan sendes til skak@pol.dk eller til:

Politikens julekonkurrence
postboks 409
1785 København V

Mærk kuverten med ’Skak’.

Husk nu at sende (en læselig!) adresse med, så en eventuel præmie kan sendes det rigtige sted hen! Ulæselige vindere bliver sorteret fra hvert år. Svar modtages indtil 4. januar 2011.

Løsningerne og præmievinderne bliver offentliggjort søndag 9. januar 2011.

Sune Berg Hansen

Til top