Ernst Maarup 1942 - 2009
Ernst Maarup
5.9.1942 - 4.2.2009
af Brian Isaksen

En af klipperne i esbjergensisk skakliv er ikke mere. Sidst, jeg så Ernst, stod han uden for sin søns, Michaels, hus og ventede. Vi stod lidt og snakkede. Ernst var selvfølgelig meget optaget af sin sygdom, men endnu var der intet at se på ham. Aftalen blev, at vi skulle mødes snarligt og snakke ordentligt om vores fælles fortid i Esbjerg Skak Union – hvor jeg en del af min formandsperiode var meget afhængig af Ernsts indsats som kasserer.

Men det næste, jeg hørte, var, at han var kommet på hospice, og det gik hurtigt ned ad bakke. Den 4. februar var det slut, kræften blev for meget.

Ernst Maarups tid i Esbjerg Skak Union falder sammen med begyndelsen på Vesterhavsturneringens guldalder i begyndelsen af 1980'erne. Det kræver sin mand at holde styr på flere hundrede skakspillere fra alle egne af landet. Her viste Ernst sine store kvaliteter. Ikke bare kunne han på en venskabelig måde holde justits blandt deltagerne, men han kunne også holde os på god fod med pedellen på den skole, hvor vi spillede.

Ernst har også haft et enkelt år som formand i Esbjerg Skak Union, seks år som formand for Jerne Skakklub, en periode i amtsrådet valgt for Socialdemokratiet m.m.

Han vil blive savnet.Bisættelsen finder sted fra Jerne Kirke tirsdag den 10. februar kl. 13.30.