ChessBase Light

ChessBase Light er en særlig udgave af ChessBase som er freeware, og som du helt gratis kan hente på firmaets hjemmeside:

ChessBase

I forhold til købeudgaven er ChessBase Light begrænset til kun at kunne administrere 8.000 partier pr. database. Men hvis du f.eks. ønsker at bruge programmet til at holde styr på de partier du selv spiller, så er ChessBase Light at anbefale.

Programmet er nemt at anvende, og en særlig finesse er, at når du indtaster dine partier, så kan du sætte programmets analysemodul, Fritz 4.01, til at arbejde. Og det kan faktisk være meget interessant - hvis man altså kan tåle at få at vide, at man i et tabsparti har overset en mat i fire. Sådanne bagateller finder Fritz i løbet af et øjeblik. Snøft.

Programmet grupperer alle indtastede partier efter den velkendte informatornøgle, og man kan sortere på alle mulige måder. Hvis du har partier liggende i PGN-format, så kan programmet uden videre læse partierne. Hvis du registrerer dig som bruger hos ChessBase, så kan du få besked om nyheder via e-mail, og du kan endvidere få rabatter hvis du køber et af firmaets produkter.

Jørn Hansen