Bogudsalg
Bogudsalg på Centralbiblioteket
Af Jørn Hansen
den 30. marts 2006

Jeg var et smut nede på Centralbiblioteket i Nørregade i går. Jeg har desværre ikke været opmærksom på, at der for et par uger siden blev solgt ud af en del af deres gamle bøger, computerprogrammer m.m. - og det til særdeles overkommelige priser, nemlig 5 - 10 kr. stykket! Men selv om udvalget nok er skrumpet voldsomt, så er der da stadigvæk lidt godt tilbage

I hvert fald så jeg en stak gamle indbundne udgaver af Skakinformator, en lærebog af Bent Larsen m.v. samt naturligvis alt muligt andet af både skøn- og faglitterær art, som sikkert kunne have interesse. Jeg fik kun købt en enkelt genstand, nemlig "Bobby Fischer teaches chess" på cd, og i skrivende stund er jeg i gang med at installere programmet. Ja, indlægget her skulle faktisk tjene som en advarsel til alle jer andre skakspillere, nemlig at NU ville jeg til at begynde at tage skak seriøst, og med sådan en lærer, ja så ville der være lagt i kakkelovnen til jer alle, hvis I skulle være så uheldige at have mig siddende på den anden side af brættet.

Men, SUK, sådan skulle det altså ikke være, så I kan godt (fortsætte med at?!) slappe af alligevel, for cd'en duede ikke. Egentlig lidt overraskende, for cd'en var ikke ældre end fra 1994 og skulle sådan et par hundrede ridser af Grand Canyonske dimensioner i overfladen (enten er lånerne nogle drog eller også har der været en kat inde over!) virkelig betyde noget? Tilsyneladende joh, for efter at mit cd-romdrev nu har brummet og larmet i et kvarter, er installationen opgivet.

Men ovenstående behøver altså ikke at skræmme jer væk, for bøgerne fejler i hvert fald ikke noget, så hvis I alligevel kommer forbi biblioteket, så prøv at kigge hylderne igennem.