Oplæg til 22. Vesterhavsturnering 2007
22. Vesterhavsturnering

Bestyrelsen af Esbjerg Skak Union, vil hermed gerne ønske alle en glædelig jul samt et godt nytår.

Vi har ligeledes den glæde at kunne oplyse, at der selvfølgelig kommer en 22. Vesterhavsturnering i sommeren 2007, men vi vil gerne bede om jeres kommentarer til den kommende turnering. Vi er nemlig kommet lidt i problemer terminsmæssigt.

Den danske folkeskole har flyttet deres feriestart til den 29. juni, hvilket betyder at Tjele Sommerlejr afholdes i perioden 30. juni – 8. juli, samtidig har Politiken Cup flyttet deres start fra søndag den 22. juli til lørdag den 21. juli. Alt sammen betyder det, at vi ikke han afholde vores turnering i vores normale form fra lørdag til lørdag, uden at vi overlapper et af de andre arrangementer, hvilket ikke ville være særlig godt for dansk skak. Vi, i bestyrelsen, har drøftet mulighederne og foreslår, at vi arrangerer turneringen efter følgende model:
Start fredag den 13. juli, 2 dobbeltrunder lørdag og søndag, samt et parti hver aften frem til og med fredag (start fredag lidt tidligere end de andre dage), i alt 10 runder.

Fordelen er, at der bliver større chancer for norm, mens problemerne bl.a. kan være runden fredag aften (folk kan ikke nå frem, sommerhusudlejning (lør-lør) m.m.). Dette problem kunne vi eventuelt løse ved at giver spillerne mulighed for at udsætte partiet til mandag middag eller de vil kunne droppe at spille runden.

En helt anden mulighed kunne være at flytte vores turnering til efter Politiken Cup.

Problemet med de mange korte remiser indbyrdes mellem stormestrene, vil vi prøve at afhjælpe ved at sætte kr. 200,- på gevinst på livebrætterne i de sidste 4 runder.

Hvis du skulle have kommentarer til ovenstående, eller andre ideer, er du velkommen til at kontakte undertegnede senest den 8. januar via mail, så vil vi tage dine ideer med i vores overvejelser, samtidigt kunne du jo tilmelde dig Esbjerg Bymesterskab!

Med venlig hilsen
Esbjerg Skak Union
Jens Nielsen
E-mail: Jerneif@get2net.dk